top of page

Beveiliging van uw huis: uw veiligheid is onze reputatie!

Op zoek naar een alarm voor de beveiliging van uw woning?

BRANDBEVEILIGING

Dag en nacht loert brandgevaar in huis om de hoek. Nog ieder jaar vinden zo’n 10 000 branden in gebouwen plaats, wat bezittingen en mensenlevens kost. Degelijke brandbeveiliging die u op tijd verwittigt kan brand, verstikkingsgevaar en aanzienlijke materiële schade voorkomen.

Rookmelders in huis zijn verplicht

Bedrade of draadloze branddetectoren en rookmelders zijn de ideale brandbeveiliging in huis. Alvem Security kan uw rook- en brandmelders bovendien koppelen aan uw alarminstallatie tegen inbraak. Zo wordt u bij brandgevaar altijd verwittigd, ook als u niet thuis bent!

rookmelders

CAMERABEWAKING

Uw huis en/of uw tuin bewaken tegen inbraak? 

Alvem Security is thuis in de plaatsing van camerasystemen sinds 1991 en is erkend door het ministerie van Binnenlandse Zaken. U haalt dus een echte specialist in camerabewaking in huis. Wij werken steeds op maat van de klant, met oog voor uw noden, budget en de huidige regelgeving. 

Voor de meest uiteenlopende oplossingen in camerabewaking kunt u bij ons terecht, zoals HD over Coax-camerasystemen, Netwerk Video Recorder gebaseerde camerasystemen, server gebaseerde camerasystemen met specifieke software en slimme camera’s met beeldanalyse.

Wetgeving rond bewakingscamera’s aan uw woning

Als u camerabewaking gaat plaatsen, moet u aan bepaalde richtlijnen voldoen, zoals: 

 1. Wanneer u een bewakingscamera buiten aan uw woning plaatst, moet u hiervan zelf vooraf online aangifte doen bij de overheid. 

 2. U dient als verantwoordelijke van de bewakingscamera een register van beeldverwerkingen bij te houden.
  De Gegevensbeschermingsautoriteit of politiediensten kunnen toegang vragen tot dit register.

 3. Een pictogram aan de ingang van de bewaakte plaats toont betrokkenen dat ze gefilmd worden.

INBRAAKBEVEILIGING

Kiezen voor een bedraad of draadloos alarmsysteem? 

De communicatie via een draadloos alarmsysteem kan verstoord worden, terwijl ook bijvoorbeeld de dikte van uw muren, storingsbronnen en andere externe factoren impact kunnen hebben op de werking van uw draadloos alarm. 

Daarom kiest Alvem Security enkel voor een draadloos alarmsysteem als dit de beste oplossing is voor uw noden én het beveiligingsconcept het toelaat. Onze technici zijn erg creatief om kabels van een bedraad alarmsysteem vakkundig weg te werken. Indien het toch niet lukt, kunnen we ook een draadloos met een bedraad alarmsysteem combineren.

Inbraakbeveiliging
Anchor 1

24/7 interventiedienst ter plaatse, ook wanneer niemand thuis is.

Wat als uw alarm afgaat als u niet thuis bent en er niet snel geraakt? Kunt u op uw buren terugvallen of misschien op vrienden vlakbij? Maar komen ze dan ook echt langs bij u thuis? Ondertussen kan er al heel wat gebeurd zijn.

Dankzij Alvem Security hoeft u helemaal niemand in de buurt op te trommelen of uzelf naar huis te reppen: geniet van een zorgeloze service met onze 24/7 interventiedienst, in samenwerking met een toonaangevende bewakingsfirma. 

Als een alarm afgaat, komt een professionele mobiele bewaker bij u langs om uw woning te controleren en indien nodig halen we de politie erbij. Zeker bij een brandalarm, stroomuitval of waterlek kan deze dienst een wereld van verschil maken als u er zelf niet kunt geraken!

Meldkamer

Beroep doen op een meldkamer of alarmcentrale is niet verplicht bij Alvem Security maar het biedt wel heel wat voordelen. Deze bewakingsdienst van een erkende bewakingsfirma ontvangt dan bijvoorbeeld meldingen van inbraakalarmen of storingen die uw alarminstallatie niet opvangt. Aan u de keuze! Bij ons zijn er alleszins geen contracten waar u verplicht aan vasthangt.

Uw alarmsysteem zelf plaatsen?

Dat kan natuurlijk ook. Wij adviseren u graag over een passend alarmsysteem bij u thuis aan de hand van een risicoanalyse. U schaft zich bij Alvem Security voordelig kwaliteitsvolle en INCERT-gecertificeerde onderdelen aan. Zowel tijdens als na de installatie van uw alarmsysteem kunt u op ons blijven rekenen. We staan u bij met de keuze van alarmsysteem, programmatie, ingebruikname en wettelijke formaliteiten.

Uw alarmsysteem laten plaatsen

Wij zorgen voor een totaaloplossing in inbraakbeveiliging op maat, met een eenvoudige bediening, naadloos passend in uw interieur en perfect afgestemd op uw verwachtingen:

 • Een ervaren team beveiligingsspecialisten, sinds 1991

 • Professionele en gepersonaliseerde risicoanalyse om uw noden in kaart te brengen

 • Totaaloplossing die beantwoordt aan uw persoonlijke noden

 • Wij werken enkel met kwaliteit: betrouwbare merken, installatie door kenners en een hoogwaardige na-service

 • Meldkamer niet verplicht

 • Dag en nacht interventiedienst ter plaatse

 • 24/7 monitoring vanop afstand

 • INCERT-gecertificeerd

 • Geen langetermijncontracten, u houdt steeds de handen vrij

Voordelen van een bedraad alarmsysteem

Alvem Security geeft de voorkeur aan een bekabeld alarmsysteem, tenzij een draadloze installatie de enige optie is. We kunnen afhankelijk van uw situatie een draadloos alarmsysteem ook combineren met een bedrade installatie. 

Hoewel een draadloos alarmsysteem misschien makkelijker en op het eerste zicht goedkoper lijkt, zijn de voordelen van bekabelde alarminstallaties groot:

 • Veilig: een aanzienlijk veiliger alarmsysteem, ook voor hogere risiconiveaus

 • Voordelig: veel minder servicekosten

 • Duurzaam: detectoren en sirenes zijn vaak volledig recycleerbaar als u na enkele jaren uw centrale wenst te vernieuwen. Fabrikanten brengen regelmatig nieuwe alarmsystemen uit, met bijvoorbeeld meer mogelijkheden of een knapper design. Draadloze componenten worden na 5 jaar niet meer gemaakt, waardoor wisselstukken een probleem kunnen vormen. Bekabelde componenten gaan 20 jaar mee!

Hoe inbraakveilig is uw woning vandaag?

De donkere dagen zijn er weer, dus ook weer meer inbrekers die minder hard opvallen. Wist u dat u bij Alvem Security ook terechtkan voor een screening van uw huis? 

Wij komen dan bij u langs om de zwakke plekken in uw huis te vinden en maken vervolgens een vrijblijvende offerte op voor de beveiliging ervan. Zo weet u meteen wat de kostprijs van uw inbraakbeveiliging zou zijn.

UW WONING BEVEILIGEN TEGEN BRAND OF INBRAAK? 

Contacteer Alvem Security meteen voor een bezoek bij u ter plaatse.

bottom of page